Hece Vakfı Neden Kuruldu?

Biz, bir vakıf medeniyetinin varisleriyiz. Vakıf “Arapça bir kelime olup, “vakfetmek”, “durdurmak” anlamındadır. Bunun anlamı şudur: Bizim inancımıza göre, dünyevi mal ve varlıklar, tıpkı insan gibi fani ve zaildir. Eğer fani olan malımızı insanlığın ve insanların faydasına, hayrına bir amaç için tahsis edersek, yani vakfedersek, geçici olan mal ve varlık kalıcı daimî hale gelir. Vakfımızın Amblemi, gagasında bir damla su taşıyan kırlangıç kuşudur. Rivayet edilir ki; Nemrut, Hz. İbrahim'i ateşe attığı zaman birçok hayvanın olaya tepkisi farklı olmuş. Kırlangıç kuşu ise her seferinde bir su birikintisinden gagasına aldığı bir damla suyu, adeta bir yangın söndürme helikopteri gibi, ateşin üstüne atıyormuş. Kırlangıç'a "senin getirdiğin bir damla suyla hangi ateş söner? Sen ayak altında dolaşmazsan daha iyi edersin diye çıkıştıklarında, Kırlangıç itiraz etmiş. " Hayır, benim elimden bu geliyor. Ben hiç olmazsa İbrahim'den yana olduğumu gösteriyorum" demiş. Biz de, sizlerle birlikte adeta bir kırlangıç misali, cehaletten, sefaletten, karanlıktan, bencillikten, aymazlıktan yana değil; ilimden, paylaşımdan, aydınlıktan, diğergâmlıktan yana olduğumuzu bu vakıf marifetiyle ortaya koymak istiyoruz. Vakfımız, özellikle Eğitim ve Kültür alanlarında bir think-tank kuruluşu olarak çalışacağı gibi, vakfa bağlı numune olabilecek her düzeyde okullar kurmayı da hedeflemektedir. Değerli bağışçılarımızdan aldığımız katkı ölçüsünde desteğe muhtaç öğrencilere burs vermenin yanında, farklı sosyal kesimler arasında gönül köprüsü kuracak sosyal sorumluluk projelerine de imza atmak istiyoruz.

+90 312 442 30 00 - +90 312 309 65 65

Bizi Ziyaret Edin